We blijven te uwer beschikking tijdens het CORONA-virus. Uiteraard dienen ook wij een aantal voorzorgsmaatregelen nauwgezet na te leven. Bekijk onze aanpak via de link hierna:

CORONA / COVID-19

VOORZORGSMAATREGELEN BIJ HET ORGANISEREN EN UITVOEREN VAN EEN UITVAART

Naar aanleiding van de federale maatregelen en aanbevelingen binnen de uitvaartsector zijn wij als uitvaartondernemers vanaf heden verplicht om een aantal richtlijnen nauwgezet na te leven:

  • De uitvaartplechtigheden (zowel in onze aula als in de kerk) kunnen enkel toegestaan worden in beperkte (familie)kring (bij voorkeur familieleden in eerste en tweede graad) waarbij de aanwezigen op voldoende afstand van elkaar gaan zitten (1,50 m). Momenteel mogen er maximaal 30 personen de uitvaartdienst bijwonen.

    Mochten meerdere personen het afscheid in onze aula willen mee volgen, dan kan de plechtigheid via LIVE STREAMING bekeken worden of is een LIVE OPNAME mogelijk.

    Voor of na het afscheid mogen er geen begroetingen plaats vinden.

    De gedachteniskaartjes worden niet uitgedeeld maar klaar gelegd zodat de aanwezigen zelf hun exemplaar kunnen nemen.

  • De voorbereidende familiegesprekken verlopen bij voorkeur via e-mail/telefoon/Skype. Indien er fysieke gesprekken in het uitvaartcentrum worden gepland, mag dit maximaal tot 2 personen.

  • De eventuele bezoeken in het uitvaartcentrum dienen te worden gematigd tot de naaste familie. Eerder wordt er aanbevolen om het medeleven telefonisch of online te betuigen. Voor zowel de bezoekers als voor onze medewerkers zijn de regels inzake sociale afstand (social distancing) cruciaal en deze moeten strikt gerespecteerd worden.

  • Het overbrengen van een overledene naar het uitvaartcentrum gebeurt zoals gebruikelijk met de nodige sereniteit. Indien de overbrenging vanaf het thuisadres zal plaats vinden, wordt er gevraagd om enkel de naaste familie te laten aanwezig zijn.

Uiteraard zorgen wij ook in deze periode voor een waardige begeleiding en een afscheid op maat.

Heeft u verder nog vragen of zijn er onduidelijkheden, neem gerust contact met ons op.

Deze maatregelen zijn van kracht tot nadere berichtgeving hieromtrent.